היתרונות של גירושין בהסכמה
יתרונותיהם של גירושין בהסכמה הינם רבים ועדיפים גם מבחינת העלויות המשפטיות וגם מבחינת הזמן הנידרש לעומת ניהול תביעות בבית המשפט.
גירושין בהסכמה או גירושין מתוך רצון והדדיות הבאים לידי הסדר בהליך של גישור עתידים להיות נוחים יותר כאשר ההסכמים שנחתמו יחזיקו מעמד לאורך זמן יותר מאשר פסקי דין שנגזרו על ידי בית המשפט ויטו בדרך כלל לטובת אחד מן הצדדים ויותירו את השני מקופח.ן
בדיקה משפטית של היבטים כלכליים תציג לך כמה הרכוש והכספים שלך שווים
ומה תוכל לעשות כדי להשאיר אצלך כמה שיותר
* תקבל את המקסימום שמגיע לך
הקושי של הליך הגירושין
גירושין הוא הליך קשה כואב ומכאיב, לא חשוב באיזה גיל הוא נעשה באיזה מצב או מעמד ובאילו נסיבות. המילה גירושין לעולם תעורר קונוטציה שלילית ולרוב תעלה בדמיון תמונות של סכסוכים, ריבים ומחלוקות קשות על משמורות הילדים, הממון המשותף והרכוש המשותף.
גירושין בהסכמה ממתיקה את "הגלולה"
אך יחד עם עוגמת המצב ניתן להמתיק את הגלולה בעריכתם של גירושין בהסכמה. זאת ומעבר לכך, גירושין בהסכמה יכולים להביא להשכנת שלום בין בני זוג דווקא בחיים המשותפים לא הסתדרו האחד עם השני. גירושין בהסכמה יכולים להוביל ליחסים מסוג חדש של כבוד הדדי, הבנה ודרך ארץ.
עריכת של הסכם גירושין בהסכמה
הליך הגישור או גירושין בהסכמה נערכים באופן פרטי באמצעות עורכי דין המתמחים בתחום גישור משפחתי ועתים פסיכולוגים המתמחים בתחום דיני המשפחה.
ההליך מתבצע מחוץ לכותלי בית המשפט ומטרתו להגיע להסכמות ברצון של שני בני הזוג לגבי הנושאים הרלוונטיים להם כגון, מזונות הילדים, ממון משותף, משכנתאות, נדל"ן משותף, משמורות ועוד.
הסכם גירושין בהסכמה מאושר על ידי בית המשפט
המגשר יערוך חוזה ממון והסכם גירושין בין בני הזוג לאחר עריכת פגישות חסויות עם כל אחד מהצדדים, המגשר ימצא פתרונות לכל המחלוקות העומדות בין בני הזוג באופן שלא יפגע באינטרסים של אף אחד מהם. הסכם זה יובא בפני בני הזוג ועורכי דין גירושין שלהם למתן הערות ותיקונים ולבסוף ייחתם מתוך הסכמה ורצון על ידי שני בני הזוג. בתום הליך זה יועבר המסמך לקבלת אישור ותוקף משפטי רשמי מבית המשפט.
סרבנות גט – תופעה קשה ופוגענית
מדובר בתופעה שלצערי לא מעט נשים חוו בארץ שהקשתה עליהן לסגור מאחוריהן את פרק הזוגיות הנוכחי ולהמשיך הלאה בחייהן.
בעבר תופעה זו היתה מנת חלקן של הנשים, לאחר מכן הפכה גם למנת חלקם של הגברים. מכיוון ונישואין כשרים בישראל כדת משה וישראל ניתן להתיר רק באמצעות גט ורק בבית דין רבני, קיימים מקרים בהם מפעיל אחד הצדדים סחטנות רגשית ו/או כלכלית והוא מסרב לגט.
זוהי תופעה קשה אשר יש להימנע ממנה ולהתיר לבן הזוג להמשיך בחייו בצורה מכובדת. בעקבות תופעה זו ניתנה רק לבית הדין הרבני הסמכות להפעיל צווי הגבלה למי שמסרב לגט חרף החלטה של בית הדין כי על בני הזוג להתגרש.
בין צווי ההגבלה השונים אשר עשויים להיות מוטלים על סרבן הגט נמצאות הגבלות הזכויות הבאות:
1. צו עיכוב יציאה מן הארץ.
2. קבלת, הארכת או חידוש דרכון ישראלי.
3. קבלת, החזקת או חידוש רישיון נהיגה ישראלי.
4. הפעלת עסק הדורש רישוי עסק.
5. פתיחת חשבונות בנק או משיכת כספים מחשבונות קיימים.
6. מאסר בכפייה לתקופה ממושכת.
ההמלצה שלי היא להימנע מצעד קיצוני של סרבנות גט ולסיים את ההליך בכבוד הדדי ככל הניתן.
במידה ונתקלתם בסרבנות גט מצד בן הזוג שלכם, אני ממליצה בחום לפנות לעורך דין לענייני משפחה אשר יסייע לכם לפתור את הסבך המשפטי ולהמשיך בתהליך הגירושין. כיום, יש כלים רבים שיכולים לסייע ולמנוע סרבנות גט ואין סיבה שלא להפעילם.
דעו כי כל פעולה שתעשו מעכשיו, מהרגע שהתקבלה ההחלטה להתגרש, יש לה משמעות על המשך הדרך שלכם. אני ממליצה לכם להגיע מוכנים כמה שיותר לתהליך, מצויידים בידע, בעובדות ובעזרה מקצועית מתאימה על מנת שתסיימו את הגירושין בדרך הטובה ביותר עבורכם ובמינימום טעויות.
גירושין בשיתוף פעולה בהצלחה
במידה ובני הזוג מרגישים כי מסוגלים לשבת יחדיו לצורך הידברות ולמען יתגרשו בשיתוף פעולה (גירושין שלא במקרה של אלימות חלילה או נסיבות אשר אינן מאפשרות את אותו הליך הידברות), ניתן לקבוע פגישת גישור עם מגשר או עם עורך דין אשר גם מגשר.
אותו עורך דין או מגשר יסביר על ההליך ועקרונותיו והצדדים יבחרו איזה נושאים הם רוצים לפתור בהליך הגישור. ההליך הוא בחירה, כלומר כל אחד מבני הזוג יכול להחליט בכל שלב כי אינו מעוניין להתדיין יותר באמצעות המגשר ומעוניין לגשת לבית המשפט. כמו כן, העניינים אשר נידונו בהליך אינו יכולים לשמש בהליך הגירושין בבית המשפט או בבית הדין הרבני. דהיינו, בני הזוג הם אלה ששולטים בהליך בכל עת.
הליך גישור הוא ללא ספק ההליך הטוב ביותר ומהיר ביותר, אשר מביא לגירושין בצורה הטובה ביותר בעבור בני הזוג המתגרשים. במידה וקיים רצון ושיתוף פעולה בין בני הזוג, מומלץ לבחון את הליך הגישור כדרך נוספת.